Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, alle ballen in de lucht houden kan niet en hoeft ook niet.

Stel je voor dat elke rol die je in leven vervult een bal is. Er zijn zware en lichte ballen, mooie ballen en versleten ballen, kristallen ballen, houten ballen, stuiterballen, gekleurde ballen, donkere en lichte ballen. En steeds neem je er weer een bal bij. Dan komt er een moment dat je één of meerdere ballen laat vallen, dat is onvermijdelijk.

Ballen laten vallen

Zoals ik al zei, als je te veel ballen tegelijk in de lucht probeert te houden dan is er een grote kans dat er een keer een bal valt. Als dat een zware versleten bal is, dan geeft dat een korte plof, bijvoorbeeld een baan die te veel energie vraagt. Die bal krijg je dan nauwelijks nog de lucht in. Maar het kan ook een stuiterbal zijn die je laat vallen, zoals een hechte vriendschap, die best tegen een stootje kan.

De bal stuitert niet meer

Maar het kan ook zo zijn dat die stuiterbal van vriendschap niet meer terug komt. Je dacht dat het een stuiterbal was, maar het blijkt een zware bal te zijn. Besef jezelf dan wat jij hiermee wilt. Blijf je deze bal steeds weer oprapen, terwijl dat je heel veel energie kost. Of laat je hem liggen?

Wees bewust van de ballen die jij in de lucht houdt

Een eerste stap is bewustwording. Welke ballen hou jij allemaal in de lucht en welke kun je prima even neerleggen of zelfs laten liggen. Maak keuzes, je hoeft niet alle ballen in de lucht te houden.

Kijk waar jij energie van krijgt, wat écht nodig is en waar jij graag meer energie in zou willen steken. Schrijf voor jezelf eens op welke ballen jij allemaal in de lucht houdt. En maak keuzes!

Welke ballen hou jij allemaal in de lucht? 

 

Op Instagram deel ik regelmatig mooie oefeningen. Volg jij Gelukkig jezelf al?

 

P.s. In januari start weer een nieuwe groep met het online programma Uit de Chaos, in de Flow.

In dit online programma leer je uitgebreid hoe je prioriteiten stelt en hoe je op de juiste manier met je tijd omgaat. Maar ook hoe je meer rust in je hoofd krijgt én in je leven. Zodat jij meer kunt genieten i.p.v. bezighouden met dingen die jou energie kosten.

Meer weten? Check Uit de Chaos, in de Flow

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *