Heb je het gevoel dat je zoveel moet op een dag en als de dag voorbij is, dan heb je het gevoel dat je overal mee bezig bent geweest maar niets echt hebt kunnen afvinken? Dan heb ik voor jou een aantal tips op een rij gezet hoe jij focus kunt houden.

Tip 1: Plan je week vooruit en reflecteer
Kies een vast tijdstip in de week dat je je week gaat plannen. Hou hierbij voldoende tijd vrij voor onverwachte dingen. Hou je zoveel mogelijk aan je planning zodat je rust in je leven kunt ervaren. Structuur geeft rust. Maar vooral, reflecteer na die week hoe het is gegaan. Wat kan je aankomende week anders doen? Wat ging juist heel goed?

Tip 2: Stel een weekdoel
Wat wil je deze week écht afronden? Zet dat weekdoel in jouw weekplanning. Door je op dit doel te focussen, kun je het ook behalen en dat geeft voldoening.

Tip 3: Plan voldoende tijd voor jezelf
Wil je focus houden en productief zijn, wees dan ook lief voor jezelf. Plan me-time in. Even een paar momenten dat jij even mag doen wat jij wil, zonder productief te zijn. Je hebt het nodig om op te laden om productief te kunnen zijn.

Tip 4: Focus je op 1 ding per dag
Bepaal het thema of de taak die vandaag voor jou het belangrijkste is. Door je op 10 dingen te richten zul je merken dat je minder kunt afvinken. Dit geeft geen voldoening en zorgt voor onrust in je hoofd. Zorg dat je je richt op het belangrijkste van die dag en maak daarin keuzes.

Tip 5: Stel de juiste prioriteiten
Is het echt waar dat je alles móet doen? Of kan ook een ander het doen? Of wat als je het niet doet, wat gebeurt er dan? Stel de juiste prioriteiten. Door de juiste prioriteiten te stellen kun je je ook focussen op het juiste. Lees ook eens mijn blog “Moet ik dit nu doen?

Aan de slag?
In mijn online programma Uit de Chaos, in de Flow ga je uitgebreid aan de slag met focus, productiviteit, prioriteiten stellen en plannen. Wil jij meer overzicht, structuur en rust in jouw leven? We starten 2 januari en je kunt al meedoen vanaf € 35 per maand.

Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *