Als je mij een tijdje volgt, weet je het al. Maar mijn missie is om iedereen stukje gelukkiger zichzelf te laten zijn. Misschien een ambitieuze missie, maar iedere persoon met wie ik deze stap heb kunnen zetten, is er één! En in deze blog neem ik jou graag mee om ook eens naar jouw eigen geluk te kijken.

Ik heb het recept voor jou
Wat heb je nodig voor dit recept?

  • Veiligheid
  • Rust
  • Overzicht
  • Tevredenheid

Voeg al deze ingrediënten toe aan je leven en je kunt je gelukkig voelen. Dat klinkt simpel he?

Veiligheid
Veiligheid is onder andere dat je je veilig voelt in je huis, dat jouw huis als een thuis voelt. Waar jij jezelf kan zijn. Maar ook buiten jouw huis moet jij je veilig voelen om gelukkig te zijn. Heb jij een baan waar je het totaal niet naar je zin hebt en voel je een continue druk? Of is de vriendengroep waar je in zit een plek waar je niet helemaal jezelf kan zijn? Ben jij vooral druk met wat anderen van jou denken en doe jij daarom bepaalde dingen niet? Dan mag je werken aan jouw veiligheid.

Rust
Rust is een must! Rust in je hoofd, rust in je leven. Rust heb je nodig. Zorg voor tijd voor jezelf. Doe eens de dingen waar je blij van wordt, in plaats van de dingen die je ‘moet’ (en moet je ze wel? Of wil je ze?) In mijn webinar van 15 december heb ik 62 deelnemers meegenomen in 5 stappen naar tijd voor jezelf. Daar kwam rust als een grote factor terug. Net als in mijn online programma Uit de Chaos, in de Flow. Het doel van dit programma is dat jij rust kunt ervaren!

Wil jij meer rust, overzicht en structuur in jouw leven? Wil jij echt leven i.p.v. geleefd worden? Check dan mijn online programma Uit de Chaos, in de Flow. Voor als jij (weer) wilt genieten!

Overzicht
Bekijk jouw leven eens van een afstandje. Als dat lukt. Wat zie je dan? Is het chaos, zie je jezelf rennen en vliegen of heb je overzicht. Wat wil jij graag? Waar wil jij naar toe? Waar wil je over een jaar staan?

Tevredenheid
Ontzettend belangrijk om je gelukkig te voelen is dat je tevreden bent. Moet je dan altijd tevreden zijn? Nee hoor, maar regelmatig stil staan bij wat je hebt, waar je trots op bent en waar je dankbaar voor bent, helpt enorm om jezelf gelukkig te voelen. Als je steeds maar weer kijkt naar wat je niet hebt, wat niet goed gaat, wat niet lukt, zal gelukkig jezelf zijn een lastige opgave worden.

Oefen het maar eens. Schrijf elke dag eens op waar je trots op bent en waar je dankbaar voor bent. Je zult zien dat je jezelf zo kunt trainen dat je steeds meer mooie dingen in het leven gaat opmerken. Tevredenheid is een belangrijk ingrediënt om jezelf gelukkig te voelen.

Verandering zit in jou

Gelukkig zijn is geen bestemming, maar is een weg. Een weg die alleen jij kunt belopen. Het is belangrijk om je dat te beseffen. Alleen jij kunt zorgen voor een verandering. Geluk komt niet naar je toe, je hebt er zelf invloed op!

In mijn online cursussen ga je uitgebreid aan de slag met jouw geluk.

Meer weten? Check mijn online programma Uit de Chaos, in de Flow of schrijf je in voor de 5-daagse online cursus Gelukkig jezelf zijn.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *