Elke week vertelt één van mijn cliënten over haar proces bij Gelukkig jezelf. Ze is zelf therapeut en wil graag een stapje verder komen in haar persoonlijke ontwikkeling. Deze blog is onderdeel van een serie blogs over een (online én offline) traject van sessies bij Gelukkig jezelf. 

Toch nog even een procesje?

Ik: Maar er is nog maar weinig tijd.

Angela: Ja, dat klopt, maar ik heb wel voldoende speling tussen de afspraken om nog even een proces-je met je te doen.

Oké dan. Dat wil ik. De afgelopen weken heb ik veel opgeruimd en fysiek werk verricht. Alleen wilde het niet bepaald qua concentratie. En dat is wel nodig. Is me nu helder, nu mijn dufheid over is. In mezelf neem ik me voor daarop te richten. Het loopt natuurlijk anders. Angela: sluit je ogen maar. Loop over het strand..

Fantasiewereld

Wham. Plots ben ik in de diepste ontspanning. Heel diep in mijzelf. Mijn bewustzijn her-creëert een fijn moment van het feestje van de avond ervoor waarin ik even helemaal opging in de muziek. Angela’s stem is als een innerlijke navigatie die dit scenario gebruikt om een doorgang te creëren. We werken met verbeelding. Een fantasiewereld. Ik beschrijf haar waar ik ben en wat ik zie.

Kwaliteiten van mij die ik niet toestond

Er begint een innerlijke fantasiereis. Ieder besef van tijd en vorm naar de achtergrond. In die reis ontdek ik kwaliteiten die ik graag wil. Angela zegt me dat deze al in mij zijn. En ik ervaar dat het zo is. Dat het alleen nog maar een kwestie van activeren is. Wat meteen gebeurde zodra ik het me realiseerde. Van die kwaliteiten die ik niet mocht, durf of durfde te hebben van mezelf. Zoals zelfverzekerdheid, veerkrachtig, en indrukwekkend sterk. Schaamte en het idee dat dit niet zou mogen ofzo waren de energieën van mijn verleden tot en met dat moment.

Erg agressief

In mijn innerlijke reis had ik oogcontact met een zwarte jaguar. Ze is krachtig gebouwd en een van de grootste katachtigen. Zo’n Puur en Prachtig wezen. Zo’n indrukwekkende uitstraling. Robuust. Wat me ook raakt is het besef dat ze een solitair wezen is.

Iets dat me triggert is de serene aard en daarnaast net zo natuurlijk: erg agressief. Ze kent geen angst. Ik keek haar in haar gele ogen aan en de vibe die ze afgaf is:

DON’T MESS WITH ME

Shift naar mijn ware zelf

Terwijl er intense processen in mijn lichaam en gevoel gaande zijn, loopt de jaguar voor me uit door de jungle. We lopen een route die ik anders nooit had kunnen vinden. Kort verteld: we komen aan bij een capsule waar ik in lig. Al die tijd had ik geen toegang gehad tot helemaal in mezelf aanwezig te zijn. En dat is wat we nu wel bereikt hadden. Resultaat is dat ik overstap van de tijdelijke overbruggings-overlevings-ik, naar mijn ware zelf. De integratie was een intens proces dat in werking is gesteld. De cruciale shift is gedaan.

Onvoorstelbaar waardevol

Er is iets onbevattelijk en belangrijks gebeurd. Mijn bewustzijn schakelt over naar het moment dat het tijd is om de sessie met Angela af te sluiten. Ik open mijn ogen. Voel dat Angela ook beseft dat er iets bijzonders is gebeurd. Even een procesje, he? Hahahaha.

Wat we in deze sessie bereikt hebben zijn geen woorden aan te geven.

We realiseren het ons.

De blik in haar ogen is die van blijdschap en liefde.

Dít is onbetaalbaar.

Onvoorstelbaar waardevol.

Dit is waarvoor zij haar zakelijke carrière met alle financiele en materiele voordelen, comfort en zekerheden heeft losgelaten. Diep respect voor haar moed en integriteit. Diepe dankbaarheid voor haar op mijn pad.

Intens geraakt en volop nog in proces nemen we afscheid. Zij is nog op tijd voor haar volgende klant.

In de volgende blog vertel ik je over hoe het verder gaat met mij na deze sessie.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *