Elke week vertelt één van mijn cliënten over haar proces bij Gelukkig jezelf. Ze is zelf therapeut en wil graag een stapje verder komen in haar persoonlijke ontwikkeling. Deze blog is onderdeel van een serie blogs over een (online én offline) traject van sessies bij Gelukkig jezelf. 

Alledaagse dingen

Einde video-afspraak. Zit ik dan. Aan tafel. Laptopscherm voor mijn neus. Beduusd. Ik doe de praktische alledaagse dingen. Proces in mij gaat door.

Ik krijg niet gedaan wat ik wil

Het is een week later. Heb nog dezelfde onhebbelijkheden als voorheen. Loop nog steeds tegen dezelfde dingen aan in wat ik professioneel wil neerzetten. Ik krijg verdorie niet gedaan wat ik wil. Er is een grote klif tussen wat mijn mind wil dat ik doe op een dag en wat voor dingen ik daadwerkelijk doe en gedaan krijg.

Takkenwerk

Er is vooral fysieke arbeid dat ik doe. Eindelijk snoei ik de takken van de boom in mijn voortuin. Het zijn dikke takken. Die vanaf de grond al beginnen. De hovenier had gezegd dat ik de onderste 3 meter aan takken weg kon (laten) halen. Ik ondervind letterlijk waar de uitdrukking ‘takkenwerk’ vandaan komt. Kost kracht. Ik zweet. Ben het zat, maar ga door totdat de hele klus geklaard is.

Mijn huisinrichting heb ik veranderd. Woonkamer. Slaapkamers. Weer zwoegen. Ik sjouw en verplaats alles zelf. Zit af en toe klem tussen een deur met een te log meubelstuk. Of in het trapgat met een grote spiegel. Maar krijg alles voor elkaar.

Spontaan uitje

Een kennis nodigt me voor de tweede keer uit of ik tijd kan maken mee te gaan naar een festival waar een ticket van over is. Spontaan uitje.

En zo bevind ik me dansend en springend in een menigte. Muziek. Geuren. Kleuren. Mooie mensen. Het voelt als een vakantie. Ik ben echt even helemaal weg van thuis en hele dagen alleen.

Als ik 2 dagen thuiskom, zie ik hoe netjes en anders mijn huis en tuin eruit zien. Als ik de deur van mijn huis opendoe, stapt een Nieuwe Ik een Nieuwe Leven in.

Onopgemerkt totaal veranderd

In bed besef ik me dat er een heleboel dingen bijna onopgemerkt veranderd zijn. Totaal anders. Mijn leven lang had ik dingen bij me gedragen, die ik niet eens in de gaten had – en nu zijn die weg. Verdwenen

Geen hyperalertheid meer

Geen ge-analyseer

Geen zelfremming

Geen gecontroleerd anticiperen op alles en iedereen

Geen enkel gestuurd gedrag meer van hoe het hoort

Geen terughoudendheid

Geen gevoelens van ongemak meer!!!!

Geen schaamte!!!

Geen raar of afwijzing naar mezelf meer!!!

Dat allemaal was dus mijn chronische wakkere staat van zijn. Niet vreemd die zwaarte en het niet leuk voelen al die tijd.

Ik voel me volledig lévend. Eindelijk. Wist niet dat ik dat kon. Traan.

Staan voor mijn levensmissie

Ook daalt mijn levensthema en deel van mijn levensmissie. Aan hoe ik kies betekenis te bieden aan mijn leven.

Levend en aanwezig voelen in het hier en nu.

De hoogste kwaliteit van zijn en leven en ervaren. Iets beters, mooiers, belangrijkers bestaat er niet is mijn ervaring.

Daar kan ik nu eindelijk voor staan.

Wauw.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *