Gebruik jij ze weleens? Positieve affirmaties? In deze blog ga ik jou vertellen hoe je deze kunt gebruiken en waarom je deze zou kunnen gebruiken.

De afgelopen week heb ik heel veel moeten leren voor mijn studie. Aanstaande zondag heb ik examens en dat betekent non stop leren en stof er in proberen te krijgen. Ik merkte dat ik, als het even niet lukte, ineens tegen mezelf dingen ging zeggen als: Je kan het niet, het lukt je toch niet. Je redt het nooit. Stop er maar mee.

Of dit hielp? Nee, totaal niet! Dus… aan de slag met positieve affirmaties, zodat mijn innerlijke kritische stem maar eens iets anders van mij zou leren.

Wat jij jezelf vertelt…

Je gedachten en de woorden die je gebruikt kunnen ontzettend bepalen hoe jij je voelt, hoe je over jezelf denkt en hoe je in het leven staat. Blijf jij jezelf steeds vertellen dat je iets niet kan of dat je het beter moet doen? Dan leert jouw onbewuste van jou dat dat zo is. Jij vertelt dat namelijk aan jezelf. Dus hoe kan jou onbewuste iets anders vinden?

Wat zegt jouw verleden?

Als jij vroeger niet tot nauwelijks hebt gehoord dat iemand trots op je is, dan zul je dat waarschijnlijk ook niet vaak tegen jezelf zeggen. Je hebt het niet geleerd namelijk, je hebt eerder geleerd dat het eigenlijk altijd beter moet. Je bent er mee opgegroeid.

Als jij tijdens jouw schoolperiode slechte cijfers haalde en je kreeg daar kritiek op, dan zal jij waarschijnlijk hebben geleerd dat je altijd beter je best moet doen.

Kortom, veel van onze overtuigingen over onszelf komen uit ons verleden. Dat is misschien zelfs wel keer op keer bevestigd, totdat je het zelf ook echt bent gaan geloven.

Je kunt dit trainen! 

Maar goed nieuws, je kunt dit trainen. Jij hebt hier wel degelijk invloed op. Alleen moet je er wel echt iets voor doen. Door te blijven zitten en te blijven roepen dat je iets niet goed doet, verandert er niets.

Gebruik positieve affirmaties

Als jij positieve woorden gebruikt over en tegen jezelf, zal jouw onbewuste dat ook leren van jou. Dat betekent veel trainen en oefenen. Hoe? Ik ga het je vertellen.

Begin eens met een positieve affirmatie. Wat heb jij nodig om te horen van jezelf? Waar heb jij behoefte aan?

In de onderstaande afbeelding vind je een aantal voorbeelden van positieve affirmaties. Maar voel je vrij om er zelf één te bedenken die bij jou past.

Positieve affirmaties

 

 

 

 

 

Oefenen, oefenen, oefenen!

Hang deze positieve affirmatie ergens op, het liefst op zoveel mogelijk plekken. Zo kun je er elke dag naar kijken. En begin en eindig elke dag met deze positieve affirmatie hardop tegen jezelf te zeggen in de spiegel. Kijk jezelf aan en zeg het 5 x met toenemende aandacht, hardop, tegen jezelf.

Geloof je het niet?

Het maakt niet uit als je jouw positieve affirmatie nog niet helemaal gelooft. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Door regelmatig te oefenen krijg je een positievere kijk op jezelf.

Verandering zit in jezelf. Sta op en kom in actie!

En… ga jij het doen?

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *