Hoe positief ben jij eigenlijk over jezelf? Positief zijn over jezelf kan als heel lastig worden ervaren. Eigenlijk begint het al als je klein bent. Op school word je al afgerekend op hoe goed je bent, door een rapport. Maar dat kan als je volwassen bent nogal invloed hebben op hoe jij over jezelf praat en denkt.

Ik hou van mezelf
Niet echt een tekst die veel mensen tegen zichzelf zeggen. Eigenlijk moet het vooral vaak veel beter. Je moet goed voor anderen zorgen, er altijd voor iedereen zijn en tijd voor jezelf is vaak ver te zoeken. En waar blijf jij? Jij komt vaak op de laatste plaats om liefde te krijgen van jezelf.

En toch is het zo belangrijk! Daarover meer in mijn gratis webinar op 11 maart, je bent van harte welkom.

Maar voor nu, een aantal tips om mee aan de slag te gaan:

  • Gebruik positieve woorden

Wees jezelf bewust van ieder moment dat je negatieve woorden over of tegen jezelf gebruikt. En bedenk dan eens, wat zou jij tegen een vriendin zeggen die hetzelfde doet? Zeg dat ook eens tegen jezelf. Gebruik positieve woorden tegen en over jezelf.

  • Ontvang complimenten

Complimenten zijn vaak woorden van een ander die we zo wegwuiven. Dat terwijl we met negatieve opmerkingen van een ander, dagenlang bezig kunnen zijn in ons hoofd.
Ontvang eens echt een compliment. Op het moment dat jij een compliment ontvangt, doe dan je schouders eens naar achter, ga rechtop staan en glimlach. En zeg eens “Dank je wel!”. Schrijf de complimenten die je ontvangt eens op en kijk deze regelmatig terug. Dit geeft jouw mindset een positieve boost!

  • Begin iedere dag met een positieve affirmatie

Positieve affirmaties zijn korte, krachtige zinnen met als doel jouw onbewuste een positieve gedachte aan te leren. En herhaal deze positieve affirmatie zo vaak mogelijk. Het liefst hardop, voor de spiegel!

  • Geef niet op!

Patronen zijn er om doorbroken te worden. Waarschijnlijk lees je deze blog omdat jij interesse hebt om positiever naar jezelf te kijken, over jezelf te denken en over jezelf te praten. Dan is de kans groot dat jij dat op dit moment nog niet 100 % doet. Besef dat dit een patroon is dat je zelf in stand houdt. Alleen jij kunt deze verandering maken, maar dat heeft tijd nodig en oefenen! Heel veel oefenen. Dus geef niet na één weekje op.

Het patroon van negatieve gedachten is er waarschijnlijk al heel lang. Dus verwacht niet dat je na één week dit vervangen hebt door positieve gedachten.

Gun jezelf ook iets!

Ja, verandering kost tijd en moeite. Maar gun jezelf deze tijd. Wees lief voor jezelf en ga ervoor.

Op 16 maart start mijn meest populaire online cursus “Gelukkig jezelf zijn” weer. Ruim 470 deelnemers gingen jou al voor. In deze 5-daagse online cursus ga je aan de slag met jouw persoonlijke groei op een positieve manier!

Wil je meer weten? Check dan snel de cursus Gelukkig jezelf zijn.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *