Coaching on the (online) job


Coaching on the job Na jarenlange ervaring in de online wereld, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat je iemand naast je hebt staan die je verder kan helpen met je eigen ontwikkeling. Tijdens mijn baan als online marketing manager heb ik bij vele bedrijven gezien dat managers vooral bezig zijn met resultaten en eigenlijk hun medewerkers vergeten. Logisch ook, want op die resultaten worden ze afgerekend, inclusief ik zelf destijds.

De werkdruk is hoog

Maar wil je goede resultaten halen in de snelle online wereld, dan betekent dat toch echt aandacht geven en investeren in de groei van de mensen die het werk doen. Er is een hoge werkdruk in deze wereld waarin je moet presteren. Van presentaties en vergaderingen tot pitches tot het monitoren van online campagnes en het liefst al het werk op één dag. En wat je vandaag hebt gedaan, kan morgen weer net iets anders moeten.

Wat heb ik te bieden?

Door mijn ervaring weet ik als geen ander waar een online (marketing) medewerker tegenaan kan lopen. In mijn baan als online marketing manager heb ik een hele afdeling opgezet, medewerkers aangenomen, medewerkers opgeleid in online marketing én vooral veel aandacht besteedt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heb ik veel processen en projecten opgezet om efficiënter te werken. En, last but not least, mijn afdeling destijds stond bekend als de meest hechte afdeling binnen het bedrijf mét goede resultaten.

Mijn werkwijze

Voor wie is nu coaching on the (online) job? Voor alle medewerkers & managers die zich individueel of in teamverband willen ontwikkelen in praktische vorm. Thema’s waaraan je kunt denken zijn bijvoorbeeld: overtuigingen & patronen die individueel de manier van werken beïnvloeden, inzicht, bewustwording en inzetbaarheid van kwaliteiten en beperkingen van een medewerker. Maar ook de samenwerking in het team, bijvoorbeeld de communicatie van de medewerker naar het team en andersom en hoe daarmee om te gaan.

  • We beginnen een traject met een intake gesprek. Het is belangrijk dat er een klik is om samen verder te kunnen werken. Dit kan telefonisch of op locatie. Tijdens dit intakegesprek gaan we het hebben over de doelstellingen. Je geeft zelf aan in welke thema’s, situaties of onderwerpen je verder wil ontwikkelen. Daarna schat ik in hoeveel sessies er nodig zijn om tot dit doel te komen. Meestal ligt dit tussen de 4 en 8 sessies.
  • Vervolgens gaan we aan de slag. We overleggen samen over de aanpak die past bij jou. Soms is het voor mensen fijn om even uit de werkomgeving te gaan, soms is op locatie prettiger. Tussen de coachingsessies door breng je de kennis en inzichten uit deze sessies in de praktijk en deze bespreken we in de volgende sessie.
  • Na het gehele traject vindt er een evaluatie gesprek plaats, wat eventueel ook met jouw manager kan uiteraard.

Tijdens coaching on the job neem ik ook vaak de tijd om iemand te observeren tijdens zijn/haar werk. Bijvoorbeeld tijdens een vergadering of presentatie. Dit gaat uiteraard allemaal in overleg en wat past bij de doelstellingen die jij stelt tijdens het intakegesprek.

Wat is de investering?

De ervaring leert dat een coaching on the job-traject ongeveer 4 tot 8 sessies in beslag neemt. De duur van een sessie is in overleg met een minimale tijd van 1 uur om echt aan de slag te kunnen. Zakelijke tarieven vind je op mijn tarievenpagina.

Wat zijn de resultaten?

Door de intensieve begeleiding door iemand mét ervaring in de online wereld zul je

  • in staat zijn om persoonlijke doelstellingen te halen
  • beter én gemotiveerder op je plek zitten
  • efficiënter kunnen werken zonder persoonlijk belemmeringen
  • leren hoe je invloed kan uitoefenen op een situatie
  • praktisch toepasbare handvatten of methodieken krijgen
  • resultaten van prestaties kunnen verbeteren
  • dus: enorme stappen maken op professioneel én persoonlijk vlak

Daarnaast ben ik online marketing nog lang niet verleerd en ben ik er nog dagelijks mee bezig, dus zal ik ook inhoudelijk veel tips en handvatten kunnen aanreiken.

Vragen en suggesties?

Heb je vragen of andere ideeën over een invulling van coaching on the (online) job? Neem dan contact met mij op!