Samengesteld gezin therapie


Hulp bij een samengesteld gezinHulp zoeken bij het vormen van een samengesteld gezin? Dat kan!

Als stiefmoeder/moeder binnen een samengesteld gezin met 4 jongens, weet ik als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om een samengesteld gezin te vormen. Het is niet hetzelfde als een kerngezin terwijl je dat misschien wel heel graag zou willen.

Je hebt met allerlei factoren te maken. De biologische moeder/vader speelt altijd een rol, twee huizen, een planning en meer. Gevoelens komen en gaan en je wil er graag een succes van maken. Maar helaas lukt dat niet altijd. 60 % van de samengestelde gezinnen redt het niet, wat natuurlijk erg verdrietig is.

In mijn praktijk werk ik veel met stiefouders en ouders van samengestelde gezinnen. Een samengesteld gezin kan namelijk ontzettend mooi zijn, als je weet wat het vallen en opstaan betekent.

Mijn doel is om jou (en je partner én kinderen) meer rust te geven in dit samengestelde gezin. Wat wordt er van je verwacht? Wat is jouw rol in het geheel? Wanneer ben je wel en wanneer ben je niet verantwoordelijk? Welke relaties zijn er? Hoe kun je hiermee omgaan?

Ik help je ontzettend graag verder in dit, soms rollercoaster-achtige, nieuwe gezin!

 

Wil je meer weten of een afspraak maken?